Мнения за Цитросепт. При псориазис, при гъбички и др. За деца. Цена и употреба. Мнения, заместители

Цена и действие на цитросепт, заместители. Употреба при гъбички. Как се ползва при псориазис? На капки и таблетки, органик и форте. Как се дава на деца.

Какво представлява цитросепт.

Цитросепт (CITROSEPT) е 100% натурален екстракт от биологичноактивни семена грейпфрут. Лекарството се счита за изключително мощен, естествен антибиотик, отличаващ се с липсата на негативни ефекти. Извличането на този екстракт се осъществява чрез фино смилане на семена и целулозата от плода, използвана в производството на сок от грейпфрут. Композицията съдържа комплекс от биологично флавоноиди, борещи се ефективно с бактериалния, вирусния и плесенния растеж. Препоръчително количество е 15 капки, разтворени в двеста милилитра вода или сок. Постарайте да доставяте на тялото си това количество между един и три пъти, ежедневно.

Препаратът предлага изобилие от витамините С и Р и с тяхна помощ работи добре като хранителна добавка. Екстрактът, приеман редовно, допринася за оптимизираната дейност на имунната система. Витамин Ц се приема и усвоява с по-голям интензитет, доставян на тялото в естествения му вид – в точно такъв е в цитросепт. Освен като добавка, тази композиция действа и като средство, унищожаващо стотици различни видове вредни микроорганизми, като стафилококи, стрептококи, салмонела, кандида и много други.

За разлика от не природните антибиотици цитросепт не засяга чревната флора, което е негово съществено предимство.

История на екстракта.

В историята на цитросепт водеща роля има д-р Джеймс Херих. Той прави откритието, че отпадъчната маса от сока от грейпфрут (пулпа и семена) може да бъде ценна суровина за лекарство.

Той е сред учените, експериментиращи постоянно с природни продукти. Когато установил, че семената на грейпфрут в компост не гният и не ферментират, както при други растителни видове, той започва да експериментира с семената и плодовата вътрешна част.

След откритието си той създал много ценен продукт, съдържащ екстракт от грейпфрут. Д-р Херик доказал, че този екстракт се бори с еднаква ефективност срещу бактерии, (положителни и отрицателни), както и срещу гъбички и вируси. Този уникален екстракт също е показал много ниски нива на токсичност – едва 5 г на кг. телесна маса. Освен безопасен, той е и ефикасен в контрола срещу микроби.

Ползи от Цитросепт

citrosept (2)

Цитросепт изобилства от витамините С и Р

Добавката, представляваща екстракт от семената и плодовата пулпа на грейпфрут, озадачава учените, лекарите и потребителите по целия свят. Множеството проведени изследвания убедително сочат, че тя убива много вредни гъбички, бактерии и вируси. Освен това е ефективна срещу паразити.

Безопасна е пероралната й употреба, както при хората, така и при животни. Понякога е убедителна и в решаването на хронични проблеми. Много производители на козметични продукти (сапун, други измивни продукти и кремове) влагат екстракт от грейпфрут като компонент, защото той удължава срока на годност на козметичните продукти и помага при кожни проблеми.

Основното предимство на цитросепта е способността му да неутрализира активността на вредни микроорганизми. Тя определя антибактериалните и антивирусни свойства, взаимствани в лекарството от изключително полезния грейпфрут. Добавката се отличава със способността си да инхибира бактериалната активност е сравнима. Възможностите й да убиват бактерии могат да бъдат сравнени единствено с тези на най-честите антибиотици. Еднакво добре действа при бактериални инфекции, предизвикани от стафилококи, стрептококи, хламидии.

Комбинацията е не по-малко ефективен по отношение на най-често срещаните вируси – като вируси, грип и херпес и предизвикващите ги симптоми За разлика от антибиотиците, които по отношение на вирусни инфекции, са безполезни, добавката действа селективно. Нейното избирателно въздействие е насочено към унищожаване не само на вредните бактерии и микрофлора, но и запазване на полезността и тяхната ативност. Това, разбира се, се случва без да се повлиява на бактериалния баланс в тялото.
Активното вещество в добавката е способно да помогне и при гъбични заболявания – включително даинхибира активността и разпространението на гъбички от род Candida Albicans на (кандида), които провокират млечница (кандидоза).

Цитросепт за имунната система.

Познатият на всички ни витамин С е перфектна защита срещу всички вирусни заболявания, включително и грип. Този свое качество този елемент дължи на благоприятното си въздействие върху развитието на окислителните процеси на клетъчно ниво.

Под въздействието на свободни радикали клетките се окисляват. Подложените на окисление клетки са виновни за развитието на множество заболявания. Коментираният витамин в комбинация с ефективно действащите биофлавоноиди (известни още като витамин Р), е двойно по-полезен. Биофлавоноидите подобряват действието на витамин С и предотвратява окислението в клетките. Те са съставка, естествено присъстваща в пулпата на цитрусовите плодове.

Благодарение на биофлавоноидите и витамин C се подобрява нашата устойчивост към болести и пораженията, причинени от тях не са толкова страшни. При отслабена система и чести заболявания антибиотичен курс е възможното лечение. Неговата висока резултатност е съпроводена от негативния влияния – състоянието на бактериална флора се влошава и след приключването мерките за нейното възстановяване са задължителни.

Ако под постоянния натиск на вредни микроорганизми, имунаната система проявява уязвимост, приемът на цитросепт е препоръчителен. Препоръката касае най-вече есенния и зимния период, с цел подсилване на отслабналата система и превенцията от различни заболявания.

Допълнителни данни за витамин Р.

Благоприятните ефекти на витамин Р манират изражение в следните аспекти:

 • Благоприятства и ускорява усвояването на витамин С.
 • Насърчава лечението на хемороиди, разширени вени и високо кръвно налягане
 • Регулира интензитета на мъчителните горещи вълни по време на менопауза;
 • Лекува язви;
 • Изпълнява протективна роля по отношение предпазването от вируси, включително и от херпес симплекс;
 • Може да забави появата на катаракта
 • Увеличава секрецията на инсулин.

Най-добрите природни източници на витамин P: Цитрусови плодове, грозде, сливи, касис, кайсии, елда , череши, къпини и шипки. Задължително е да присъстват в менюто Ви, за да сте сигурни, че витамин Ц се усвоява оптимално от тялото.

Как правилно да приемаме цитросепт?

Въвеждането на цитросепт е препоръчително да бъде осъществявано в малки количества. В случай на поглъщане на свръхдози от екстракта, задължително е поглъщането на голямото количество вода след това. Разреждането на капките е възможно да бъде и с плодов сок. Най-добрият вариант за комбинация са портокалов или грейпфрутов сок, а също и ментов чай.

Пациентите с чувствителна лигавица на стомаха трябва да приемат добавката, докато консумират храна. Екстракт оказва въздействие върху чревната флора, особено приемана продължително. Това е причината приемът му с продукти като мляко и такива, съдържащи ацидофилус и бифидус, да е нежелателен.

Разреждането на екстракта се препоръчва заради високата му концентрация. Независимо дали се прилага за мазане или пиене, пациентите използващи го за пръв път, е задължително да започнат с ниска концентрация, поради различната индивидуална поносимост на различните пациенти към препарата.

Продължителността на курса при остри заболявания, обикновено трае между пет дни и седмица. При хронични – времетраенето е значително удължено – пациентът трябва да продължи да приема лека дори и месец след пълното отшумяване на симптоматиката.

Профилактичните курсове са с продължителност от месец до тримесечие и е необходимо да се осъществяват няколкократно, особено при сезонната смяна. Пациентите, приемали веднъж цитросепт, могат да започнат курса директно с високата доза.

Допустими са увеличения на предписаната дозировка, съобразени с телесната маса на пациента и тежестта на състоянието му. За точната дозировка четете по-долу.

Мерки за безопасност.

Дори малко количество екстракт при контакт с очите оказва дразнещ ефект. Изплакнете очите си, най-добре под течаща вода (топла по възможност), ако препаратът попадне в очите. За капките е в сила още една препоръка – никога да се приемат неразредени!
Алергичните към цитруси е възможно да реагират с алергия и към добавката. Ако се причислявате на тази група, по капчица е дозата за стартиране на курса с цитросепт. При липсата на неблагоприятни последствия, постепенно увеличавайте приеманото количество с по капчица ежедневно.
При съмнение за алергия, обсъдете предварително състоянието си с лекар. Не допускайте контакт на неразредения цитросепт с лигавиците, както и с открити рани по кожната повърхност.

Дозировка: Цитросепт като хранителна добавка и профилактично средство.

Добавката се препоръчва като тонизиращо средство, подобряващо имунната система. За дезинфекция и подобряване състоянието на кръвоносните съдове също се препоръчва добавката. Курсовете с нея продължават до един месец. Счита се безопасна и средство, което не вреди на чревната микрофлора (това твърдение не е потвърдено при клинични проучвания).

Капките са високо ефективно универсално средство. Нашето здраве зависи от питателната и балансирана диета, включваща ежедневен прием на витамини, сред които витамините Ц и П – основни за добавката цитросепт. В случай на сериозно заболяване винаги трябва да се консултирате със специалист.

Добавката се дозира по четири начина, зависещи от случая:

1. Като хранителна добавка и превантивно средство

Горчивият и стипчив вкус вкус добавката дължи на съдържанието на биофлавоноиди, които стимулират производството на жлъчка и оказват подкрепа на тракта. Като хранителна добавка, дозата за прием ежедневно е от 20 до 30 капки. Тази доза е ефективна за профилактика на диария и други заболявания, особено при престой в тропическите страни.

2.За пречистване на организма.

Приемането на 20 до 30 капки екстракт от грейпфрут за 7 дни, се приема трикратно за седмица. Добавката помага да се освободи тялото от паразити, гъбички и т.н.

3. Против гъбички.

Ефективните капки цитросепт са препоръчвани за лечение на гъбични заболявания по кожата.Те убиват дрождите и лекуват дори гъбички на гениталиите. Установена е ефективността на добавката срещу хронични заболявания – алергия, астма и т.н. Препоръчителното количество е от 20 до 30 капки, приемани ежедневно за срок от 30 дни. При тежки случаи, лечението е възможно да бъде удължено с още един месец.

4. Цитросепт при инфекции и възпаления.
citrosept (5)

Цитросепт насърчава имунната система по време на грип и защитава от инфекции

При тежки инфекции и възпаления цитросепт в по-високи дози е приложим за кратък период от време. Дози от 50 до 90 капки от 2 до 3 пъти ежедневно за период от няколко дни е достатъчно да унищожи повечето бактерии. Тези, които има вероятност да реагират с алергия на грейпфрутовия екстракт, трябва да започнат приема с няколко капки с цел определяне степента на реакция на тялото към него. Ако всичко е наред, дозата трябва да се увеличава постепенно.

При назални възпаления употребата на цитросепт също е уместна. Две капки от лека се разтварят в лъжица вода и от получения микс неколкократно накапвайте по капчица в ноздрите.

При ушни възпаления също е препоръчителна употребата на тампони, напоени с пет капчици цитросепт и лъжица растително масло. Лекът е уместен за употреба единствено при здрава тъпанчева мембрана.

При стомашни инфекции поглъщайте от пет до петнадесет капки, трикратно.

Съхранение на цитросепт.

Цитросепт запазва своите качества в продължение на няколко години, когато екстрактът бъде съхраняван на хладно и същевременно сухо и тъмно място.

За промивки на устата.

Едно от външните приложение на цитросепт е за промивки на устата при наличието на различни възпаления на устната лигавица, болка след манипулация на зъб и др. Десетина капчици, разтворени в чаша вода, са напълно достатъчни, за да прояви добавката качествата си на антисептик. Изплакването на устата с този разтвор е ефективен способ срещу болки в гърлото, сливиците и възпаления, зъбна болка, кашлица, пресипналост и болно гърло. Измиването на четката за зъби с разтвора също е сигурен способ да се отстранят бактериите по нея.

За разтвора пропорцията капки-вода е съответно десет капки на 150 мл течност. Дръжте разтвора в устата не по-продължително от минутка. Извършвайте това трикратно.
Алтернативен вариант при стоматични проблеми (кървене на венците, зъбобол) е разтварянето на две капчици в лъжица сусамово масло. Преди поставянето на паста върху четката, потопете я в разтвора. А при херпес на устната или афти, е възможно лекът да бъде нанесен директно. Също помага и за напукани устни от гъбички по устата.

Цитросепт за деца.

Често и децата стават жертва на гъбични инфекции. В помощ за тяхното лечение цитросепт се използва по два начина: третиране на поразената част или дезинфекция на предметите, с които детето има ежедневен контакт. Обриви в устата и подсичане на кожата се третира с разреден във вода разтвор (пропорцията вода-капки е съответно чаша и десет капки ). Разтвор от капки цитросепт може да бъде използван и като безопасен дезинфектант за бутилки, биберони и всичко, което има контакт с устата на кърмачетата.

Дозировката на цитросепт при деца се определя по методологията на известния доктор Фуше, който препоръчва по капчица за всеки килограм телесна маса. Количеството е необходимо да бъде разределено в три до четири приема. Тази дозировка е в сила за лечебен курс с препарата. При профилактичния курс приеманото количество се редуцира с една втора, а броят приеми остава непроменен.

Използване в бита.

Цитросепт е алтернативен вариант да забравите за дезинфекциращите препарати, които освен вредни са и токсични. За измиване на домакинските съдове, както и за кухненски повърхности и в почистването на килими цитросепт също е приложим. За предотвратяване плесенното развитие върху плодовете и зеленчуците, добавката също е незаменима. За предотвратяване замърсяването на климатика и разпространението на бактериите от него във въздуха в стаята, коментираните капки дават невероятен ефект.

За дезинфекциране на подови настилки, детски играчки, клавиатури, бельо и изкуствени зъби, количеството от тридесет до 60 капки разтворете във вода (литър). Впръскайте от разтвора във третираната повърхност или накиснете в него предмета, който желаете да дезинфекцирате.

Свежите плодове, както и зеленчуците може да потопите за кратко в същото количество капки, но разтворени в десет литра вода. Методът гарантира запазването им в свеж вид по-продължително.

Цитросепт при псориазис.

Действието на цитросепт при псориазис е двуаспектно. Добавката действа едновременно директно върху външно. Ако сте имали „късмета“ и Вие да сте сред „щастливците“ с тази диагноза, вероятно много добре знаете, че няма универсален лек и способ, който да Ви гарантира вечно избавление от проблема. За щастие има начин положението да се овладее бързо и надеждно. Един от тези методи са капките цитросепт.

Пациентите с псориазис е добре както да ги приемат вътрешно, за да стимулират имунитета си, така и да ги прилагат външно във формата на мазило, което е лесно всеки един да приготви сам. За приготвянето му не се изисква много – само тридесет капчици от добавката и малко шишенце течен парафин. Това са двата компонента, които трябва да миксирате. Течният парафин е възможно да бъде заместен с висококачествен зехтин или бадемово масло.

Приготвената емулсия по препоръка се нанася върху кожата, ежедневно след душ. Най-добре e това да се извършва по два пъти, ежедневно.

Още ТУК: Начини за домашно и билково лечение на псориазис!

Цена на цитросепт, цитросепт органик, 50 мл и таблетки.

Цената на предлагания цитросепт зависи не само от неговата дозировка и вид (солуцио, таблетки), но и от производителя. Обикновеният цитросепт се предлага на цена над 16 лв за количество от десет милилитра (продукт, произведен в Полша).

citrosept (4)

Цитросепт органик е най-скъпата добавка

Цитросепт органик е друга разновидност на коментирания продукт. Цената му е по-висока. Двадесет милилитра солуционен разтвор от него струват 32 лева. Цитросепт органик 5о мл струва малко над 50 лева.

През 2012 година избухна скандал относно безвредността на предлагания на нашия пазар продукт. Некоректен  производител се е възползвал от популярността на продукта у нас, предлагайки идентичен по външен продукт, но с качества, различни от тези на оригиналния полски и норвежки продукт. Още тогава фалшивите добавки, които се оказаха вредни и токсични, бяха иззети от търговската мрежа и този проблем е вече минало.

Тридесет капсули цитросепт струват тридесет и два лева. Във филмираните таблетки освен грейпфрутов екстракт е вложена и ацерола на прах.

Какво представлява всяка една разновидност?

Две са най-популярните разновидности на цитросепт солуцио – произведени в Полша и Норвегия. Втората разновидност се предлага на по-висока цена. Произведеният в Полша продукт се предлага на нашия пазар повече от десетилетие. Първоначално той беше серифициран от американска организация като безвреден продукт, в който са вложени естествени суровини, отгледани без използването на пестициди.

Интерес в него предизвиква високото съдържание биофлавоноиди, за които през последните десетилетия беше доказано, че са сред най-мощните средства, хармонизиращи и подпомагащи възстановителните процеси в човешкия организъм.

Специфични за тях са антибактериали и противомикробни свойства, които обясняват способността им да подпомагат ензимната дейност и същевременно с това да забавят процесите на клетъчно окисление.

Мускулните и ставните възпаления биват овладяни по-бързо благодарение на ценните бифлавоноиди. Пак с тяхна помощ се повлиява положително върху способността на кръвта за прекомерно съсирване.

Продуктът оказва насърчаващо въздействие върху микроциркулационните процеси, хармонизирайки антиоксидантната защита и намалявайки стреса, на който е подложено тялото при протичане на окислителните процеси. Силно препоръчителен е при хронична симптоматика.

Производителят препоръчва първоначалният прием да стартира с няколко капки, с плавен преход към нормалната доза – ежедневно увеличаване на постъпващото в тялото количество от добавката.

Когато продуктът се приема с цел баланс на ензимите и набавяне на важни хранителни компоненти, първите две седмици пациентът приема от десет до петнадесет капки по два или три пъти. След този период дозата се редуцира с една втора и редуцираното количество се приема ежедневно за срок от един до три месеца.

При диета с цел пречистване и възстановяване производителят на полския цитросепт предлага друга специфична схема за прием. Според нея през първата седмица се пият трикратно по пет капки, а през остания период съответно – втора седмица по 10 к, трета и четвърта седмица по 15 капки (броят на приемите остава непроменен). През останалия период от курса (месец-два) се пият по седем капки, а броят на приемите за деня е съответно между два и три.

Цитросепт солуцио се предлага и във вариант на продукт, произведен в Норвегия. Производител е Цинатамани. За продукта се твърди, че се отличава с висока степен на чистота, тъй като в производството му са вложени продукти с доказан произход. В листовката към него е упоменато, че се бори ефективно с най-разпространените патогенни, паразитни и гъбични микроорганизми, както и с вирусите от щам А, причиняващи грип, както и тези на СПИН.

Съдържащият се в него витамин Ц в чиста форма, притежава способността да се свързва с йоните на тежките метали и да ги неутрализира. За ефективен се счита и срещу радиационни лъчения.

Филмираните таблетки цитросепт представляват комбинация от коментирания грейпфрутов екстракт и суха ацерола. Освен биофлавоноиди и витамин Ц, те предлагат и изобилие от селен и витамин Е.

Ацеролата също е богата на витамин Ц, които подпомага за лесното и бързо усвояване на същия витаминен елемент от грейпфрутовия екстракт. Таблетките освен насърчаващ ефект върху имунната система, имат и способността да редуцират оксидативния стрес. Продуктът е подходящ за прием и от пациенти, от чиято диета е изключено месото.

По-подробно за лечението на гъбички с цитросепт.

citrosept (1)

Цитросепт се предписва при гъбички по ноктите

Цитросепт е известен и като ефективен лек, потискащ гъбичния растеж и във връзка с това ефективно участват в антигъбичната терапия. Добавката повлиява положително на организма, стопирайки гъбичната активност. Спомага за пълното пречистване след прекарана гъбична инфекция макар, че то отнема месеци.

При мъчителната и упорита кандида албиканс и други гъбични заболявание, приемът на цитросепт се осъществява по следната схема – първа седмица трикратно по пет капки; втората седмица еднократната доза се увеличава с пет капки, чрез третата техният брой на прием е 15. Той се запазва и през четвъртата седмица, след което се започва редукция – до края на терапията, която може да продължи няколко месеца, се приемат по седем капки, като броят на приемите остава същия.

При тежки случаи на кандида е допустимо продължително лечение, което предполага прием в дозировка 3х15 капки, като това се прави най-малко шест месеца в годината.

При кожни гъбични заболявания лечението с цитросепт е комплексно. Освен поглъщан ежедневно, той се прилага и върху засегнатата кожа. Между два и три пъти дневно кожата се маже с лека. Тъй продуктът се отличава със силна концентрация, първата седмица е най-добре да го разделите с глицерин, като количественото съотношение между двата компонента е в равни части. През втората седмица може да опитате да го нанесете върху кожата в неразреден вид.

След изчезването на проблема третирането продължава още месец, а мазането да се осъществява два пъти дневно. Паралелно с това не забравяйте да поглъщате ежедневно между пет и петнадесет капки, трикратно.

Гъбички по ноктите също се третират успешно с лека, като ежедневно за срок от три до шест месеца изпилените нокти се третират по два или три пъти на ден с концентрат.

При влагалищни възпаления, причинени от гъбични инфекции, се препоръчва употребата на цитросепт по следния начин – десет-петнадесет капки в половин литър вода (преварена и охладена). С разтвора правете промивки двукратно, като преди това не забравяте да разклатите добре съда с него.

След влагалищната промивка е необходимо дълбоко във влагалището да се постави пробиотик Ентеросан за вагинална употреба. През осем периодично поставяйте във влагалището и тампон, напоен с цитросепт (десет капки от него се разтварят в лъжица сусамово масло).

Мъжете с гъбични заболявания на половите органи също могат да се възползват от рецептата, прилагайки външно като мазило горепосочената емулсия. Между два и три пъти на ден е необходимо да се повтаря процедурата, както паралелно с нея се приемат вътрешно и капките.

При пърхот и себероя, които са вид гъбични заболявания, които се третират с цитросепт. Около десет капки се поставят в шампоана. Той се разклаща енергично преди нанасяне. Добре е измивното средство с капките да престои поне десет минутки.

Ако гъбичките са локализирани по стъпалата, намазването с концентрата трябва да бъде осъществявано по няколко пъти дневно.

Мнения и отзиви, плюсове и минуси

В интернет пространството се натъкнахме на противоречиви мнения за обсъждания цитросепт и ще Ви запознаем с двете гледни точки. Както и от всеки друг препарат, и тук потребители могат да бъдат разделени условно в две групи – доволни и недоволни. Ето какво мислят потребителите на известния руски форум woman.ru :

Марина споделя, че е провела тримесечен курс, в резултат от който констатира подобрена жлъчна дейност, избистрен тен на лицето, нормализиран апетит и като цяло по-добра кондиция.

Татяна пише, че полският цитросепт е фалшив продукт на необосновано висока цена. Но това не важи за норвежкия, който потребителката описва като уникален продукт.

Друг читател също споделя опита си, заявявайки че няколко месеца е пил цитросепт, но при него не са настъпили желаните ефекти.

За Джордж действието не само на добавката, но и на още много продукти от този вид е силно преувеличено и всички полезни компоненти, за които се твърди, че се съдържат в тях, е лесно да си набавим чрез плодове и зеленчуци, консумирани в големи количества.

Галина съветва добавката да се замести с една осма лъжичка от грейпфутовата вътрешност, смляна в кафемелачка.

Читателка на име Лерос споделя своето възхищение от препарата. Тя пише, че се е спряла на него с цел отслабване и е очарована от резултата. Успяла е да свали цели десет килограма за месец, като същевременно с това не е гладувала нито ден.  Лерос използва цитросепт и при грип. Тя пише, че е разтворила на болната си сестра петдесет капки във вода. На сутринта болната й сестра била буквално като нова. Единственото оплакване е проява на симптом на Херксхаймер, изразяващ се в прекомерна умора и сънливост. Но за щастие той отшумява бързо. Проявява се интензивно през първите дни от лечението с добавката.

За Ина цитросепт също е един прекрасен лек, към който тя прибягва редовно.

Тамара започнала да пие добавката след като излязла от болницата заради бронхит. Тя е възхитена от ефекта на добавката.

Ерема разказва, че с помощта на цитросепт е успяла да премахне бенка, която в момента е леко забележима. Тя използвала течната форма на добавката за нанасяне върху бенката по няколко пъти на ден. Само след месец от нея останала една лекодоловима точица.

Джулия определя курса с добавката като загуба на пари и време. Тя залага единствено на витамините в естествения им вариант.

Мария споделя, че добавката е повлиява положително на трахеита на детето й. Тя я използвала и за третиране на мазния скалп и пърхота, който има. В действителност имало подобрение и в двата случая. Но за съжаление неприятните симптоми се завърнали след преустановяването на курса.

Юри споделя своя опит с цитросепт, заявявайки че той трябва да се приема от първия ден на инфекцията до пълно излекуване.

За друг посетител на форума приемът на цитросепт се е оказал загуба на средства и нулев резултат.

Мария споделя, че с помощта на цитросепт е открила ефективен начин за контрол на хроничния ларингит.

И друг потребител споделя разочарованието си от добавката, която е закупил с цел лечение на гъбички по ноктите.

Друга дама също не е получила желания резултат от приема на препарата – а именно стимулиране на имунната система.

Атанасова разказва за опита си коментирания лек, заявявайки че след като започнала да го пие се разболяла. При повторния й опит да възобнови лечебния курс, се повторил същият сценарий – тежка вирусна инфекция.

Потребител с ник Асмус пише, че продуктът е ефективен за профилактика от инфекции при дете, посещаващо детска градина.

Коренно различно е мнението на Светлана, която също разказва своята история. На 25-годишна възраст тя била с тежки мозъчни травми, несъвместими с живота. Светлана, която в момента  е на 58 години, първоначално подходила към препарата с известна доза скепцитизъм. Но след като се уверила в невероятните му качества, съжалява че не го е открила по-рано.

Само няколко дни след като започнала да приема трикратно по двадесет капки, мъчителният шум в ушите заглъхнал и постепенно изчезнал напълно.

Още информация и източници на английски, български и руски: 10 ползи от екстракта Цитросепт; * Как се ползва Цитросепт при псориазис, за деца и при гъбички кандида; * Начини за употреба на Цитросепт. За какво се ползва?

Според нея здравите хора не могат да усетят ефекта на цитросепт, така както тези с тежки хронични заболявания. За хроничния пиелонефрит, от който Светлана страда, лекарството се оказало много ефективно.

Забележка : Статията не е заместител на пълните инструкции на производителя на лекарството, а има информационна цел. Всяко действие, свързано с лечението и употребата на коментирания препарат, се извършва спрямо предписанието на вашия лекар.

Какъв е Вашият опит с цитросепт? Споделете го, защото тази информация ще бъде от полза за много хора.

Enjoyed this post? Share it!

 

3 thoughts on “Мнения за Цитросепт. При псориазис, при гъбички и др. За деца. Цена и употреба. Мнения, заместители

 1. Аз съм възхитена от бързото и ефикасно действие на Цитросепт.От няколко месеца страдах от постоянни ,неприятни сърбежи в и около ануса…какво ли не приложих като мазане,накупих 3-4 различни видове тубички от Аптеката,но никакъв ефект,никаква промяна.Направих разтвор с Цитросепт,напоих не много памучен тампон и го поставих на местото на сърбежа.Още на момента получих облекчение,всичко отшумя и за първи път спах през ноща.Продължавам и денем да го правя това….Винаги превантивно при пътувания,дори кратки нося със себе си малко шишенце от разтвора.Възхите съм,Цитросепт ме спаси от нещо много неприятно,болезнено и създаващо отчаяние поне за мен,но който е получавал подобни симптоми знае за какво иде реч….

 2. Изключително доволна съм от цитросепт. Получих уртикария, след като вдишах някакъв препарат. Лежат в болница и след това цяла година ме лекува ха с кортизони по схема, без никакъв резултат. Тогава една позната ми каза за цитросепт. Изведох всичко за него в Интернет и си го купих. Започнах да го вземам според предписанията. След 5 дни вече нямаше следа от уртикарията. Това беше през 2007 г. От тогава редовно ползвам цитросепт профилактично в периодите на грипни епидемии. Препоръчвам го.

 3. Поздравявам ви за изчерпателната статия.
  От няколко години използвам Биоцитрин, който е българския аналог на Цитросепт. Някои твърдят, че е по-слаб, но дори и така да е, действието му е уникално, а приложенията му са безброй. Както за стимулиране на имунната система, при грип и настинки, така и при външни гъбични проблеми е назаменим. Съпругът ми след тежко изгаряне разви псориазис преди да се възстанови кожата напълно. Нищо не помогна преди да започнем мазане с 50мл.бебешко олио+30капки биоцитрин. Нужно беше около месец и всичко зарасна и се възстанови напълно кожата. Точно след една година започна да се проявява наново кожния проблем, но за две седмици мазане отново всичко се върна в нормален вид. Повече не се прояви заболяването сега се скриват белезите. Гъбички по ноктите – неуспешно лекувани с години. Ноктите вече са като нови. Директно намазване на нокътната плочка с концентрат, внимава се кожата да не се маже, че изгаря. Кожата, между пръстите и стъпалото се маже с горното масло и обувките се пръскат с разреден разтвор 50мл. вода и 50 капки. Пърхута също изчезва, но там не сме били толкова настоятелни и отново се появява. Разтвор 20капки на 500мл. вода ме отърва от листните въшки по цветята. Чудесно дезинфекцира и прането и пода. Водата на рибките е бистра и не боледуват – 1 път седмично накапвам 20 капки на 45 литров аквариум. Принцесите често боледуват от гъбични заболявания, а понякога и умират от тях – 3 години няма проблем и опашките им са с огромни шлейфове. Не преувеличавам – всичко е изпитано и изпробвано.
  Относно продукта всеки сам да си преценява според препоръки, цена и по интуиция, но аз си реших доста проблеми с българския вариант, а цената му е много по-приемлива от вносните.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.