Ензимил. Мнения, цена, странични ефекти

Какви мнения има за Ензимил в БГ Мама? Странични ефекти. Цена на Ензи-Мил и откъде да купим изгодно най-добрите храносмилателни ензими? Заместители: Еманера, Нолпаза, Креон.

Нека започнем с това, откъде да купим Ензимил на най-добра цена. По-долу ще продължим с мненията, описанието на продукта, странични ефекти и как се ползва.

Откъде да купим най добрите храносмилателни ензими?
Ензимил 60 табл. Най-добрите храносмилателни ензими
Ензимил 60 табл. Ензимил 15 табл.
Виж цена Виж цена

Ензимил е комбинация от седем ключови за храносмилането ензими. Отговорните за разграждането вещества са три големи групи (таблица).

Групи ензими
Вид Отговарят за разграждането на…
Протеази белтъчините
Липази мазнините
Амилази въглехидрати

Ензимите се задействат още в устата. Амилаза присъства в слюнката и най-напред разгражда полизахаридите.

Мнения за Ензимил от БГ Мама и др.

Ензимил действително подпомага разбиването и възприемането на веществата, обясняват във форума на Пулс. В БГ-Мама има очарована от ефекта потребителка. Сякаш получих желаният ефект, казва участник в BB-team. Като цяло мненията за препарата са единични. Във форумите се дискутира приемът на ензими по принцип, без конкретизиране и наименования.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Ензимил и непременно оставете и своя отзив ТУК, в нашия форум с коментари! Имахте ли странични ефекти? Доволни ли сте? Бихте ли го препоръчали? Пишете! Нека бъдем полезни заедно!

За какво помага Ензимил?

Enzy – Mill е сбор от ензими за пълно и качествено разграждане на храните. Освен основните от таблицата, препаратът подава вещества за разлагане на лактоза и целулоза.Ензимил ензими за храносмилане

  • При храносмилателни проблеми – недостигът на хр. ензими се отразява на усвояването на храната, приема на нужни вещества от нея и оттам – на кожата, нервите и др. системи.
  • Ензимил при подут корем, киселини и газове – в началото симптомите на ензимен недостиг са безобидни – киселини, оригване, газове. По-нататък се разстройва цялостно системата. В дългосрочна перспектива се пораждат патологии на черен дроб и бъбреци;
  • Ензи Мил при гастрит – възпаляването на стомашната лигавица нарушава функциите на ключовия орган. При гастрит постъпващата храна се преработва зле и се нарушава всмукването на полезни вещества. Ензимил не лекува гастрита, но подобрява състоянието на болния;
  • Ензи-Мил при колит – възпаляването на чревната лигавица също нарушава доставката на ключови вещества. Храната се разгражда в червата, конкретно в дебелото черво работят шест вида ензими плюс такива, постъпващи от тънките.
Действие на Ензимил и състав

Производителят е наблегнал по-детайлно на въглехидратите поради спецификата на българското хранене с голям дял на тестени изделия. За усвояването на разните видове са вложени амилаза, целулаза, алфа-галактозидаза и лактаза.

За мазнините Ензимил се подава липаза, за протеините – протеаза и бромелаин.

Действието на препарата се обобщава от Botanic лаконично: за доволен стомах. Действително, при проблемно храносмилане ензимите „удрят“ в ключова точка и разрешават възникваните негативи и последствия. За здрав човек приемът им е безпредметен.

Как се приема Ензимил, дозировка

Ензимите въздействат върху храната, затова се приемат заедно с нея, за да си свършат работата. Те не се складират, нито поправят причините за недостатъчния синтез от организма. Преценено е, че 1 – 2 таблетки са достатъчни, за да „смелят“ порцията на възрастен. За децата – 1 таблетка. Дозата се преглъща с вода или се сдъвква.

Колко време се пие ЕнзиМил?

Приемът е неограничен във времето. Таблетката въздейства на конкретната порция храна. При хронични проблеми се приема именно така – дълго или постоянно.

Производителят Ботаник предлага ензимния препарат в две опаковки. На снимката виждате голямата опаковка, която е изгодна като цена – една бройка излиза 44 ст. от сайта на производителя, като цената й достига 58 ст. в някои аптечни вериги. Ако закупим малката опаковка от 15 таблетки, цената на едната може да достигне до 1.15 лв.

C_enzimil-tbh-60-най добрите храносмилателни ензими мнения

Странични ефекти

Производителят не описва негативни реакции от Ензимил. Принципно ензимната терапия е способна да породи такива, но те не носят тежък характер. Случва се при поемането на много високи дози – отбелязват се хиперурикемия, алергични реакции, нарушено всмукване на фолиева к-на.

Заместители на Ензимил, храносмилателни ензими

Ензимните препарати за подкрепа на храносмилането са потенциални заместители на този конкретен продукт. Но съчетанието от ензими и дозирането им е уникално. Близък по състав е Enzymasic на Ямамото Нутришън, в който има 10 ензима, повечето съвпадащи с тези в Ензи-Мил. Подобие откриваме и в Enzy+, в който е добавен лактобацилиус ацидофилис.

Еманера

Стомашно-болни питат дали Еманера е добър заместител на ензимните препарати. Не, защото Еманера е различен препарат – езомепразол, който потиска синтеза на стомашен сок. Използва се при ГЕРБ, язви и възпаления в хранопровода с цел нарушеното покритие да се възстанови, без да бъде подлагано на висококиселинно влияние. Такива са препаратите с омепразол, пантопразол и други инхибитори.

Нолпаза

Нолпаза съдържа пантопразол – още един от инхибиторите на киселинния стомашен сок. Тя е аналог на Еманера и други препарати с езомепразол и омепразол.

Ензимил или Креон?

Креон подава ензима панкреатин. Принципно той е сбор от амилаза, липаза и протеаза, но тук производството е насочено към конкретна патология. Креон е рецептурно лекарство при ендокринна недостатъчност на панкреаса. Жлезата не произвежда достатъчно ензими при ред патологии като панкреатит, муковисцидоза, рак, някои генетични патологии.

Вижте и ТОВА: Сваляне на подут корем и упражнения за изкарване на газове. Пробиотик, ябълков оцет, лекарства.

Enjoyed this post? Share it!

 

One thought on “Ензимил. Мнения, цена, странични ефекти

  1. Взимам Ензимил само когато се яде много, на празници, сватба, дълги вечери, и много ми помага. Това е по един път.

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.