Ако счупиш огледало, направи един от тези ритуали!

Ако счупиш огледало, не изпадай в паника, а направи някой от тези лесни ритуали

Ако счупиш огледало те очакват 7 години нещастие! Може би, не!
Има някои неща, които могат да неутрализират проклятието на счупеното огледало.

Суеверията свързани с огледалото са еволюирали доста от времето, когато първите хора плахо са видели отражението си във водата и вярвали, че образът, който виждат е тяхната душа и ако я наранят, това означава да навредят на същността си.

Древен мит гласи, че огледалото има магическа сила, включително и способността да показва бъдещето, като инструмент на боговете. За това, когато се счупи огледало, душата се отклонява от тялото и това води до нещастието на този, който последен се е огледал в огледалото.

Римляните са тези, които първи са обявили, че счупеното огледало води до 7 години лош късмет. Броят на годините идва от вярването на римляните, че човешкият живот се обновява на всеки 7 години. Вероятно това има нещо общо и със 7 годишните цикли в живота на човека, според които се ръководи животът ни.

Ако човекът, който се гледа в огледалото не е в добро здраве, то образът му ще счупи огледалото и това ще доведе до 7 години лош късмет, след които животът ще се обнови, физически и психически човекът ще се възроди и проклятието ще бъде прекратено.

В онези стари времена, огледалата са били доста скъпо удоволствие, били са изработени от материал с ниско качество, с много дефекти и лесно са се чупели. И, за да бъдат накарани хората да внимават повече, е бил разпространен митът, че ако счупиш огледало, те чакат 7 години нещастие и лош късмет.

Има обаче някои ритуали, които помагат да се освободим от проклятието на счупеното огледало, без да чакаме 7 години.

Римляните са измислили малко познат днес ритуал, за разваляне на проклятието. Нещастникът, който счупи огледалото, трябва да събере всички парчета и да ги зарови по пълнолуние или да ги хвърли в течаща вода.

Друг вариант е да се начупят парчетата на сол, за да не може никой и нищо повече да не се отразява в тях.

Ако пък сте много заети или пък ви мързи да направите това, просто оставете парчетата така, както са се счупили за 7 часа, по един час за всяка година лош късмет и веднага след това ги съберете и изхвърлете.

Друг ритуал включват запалването на 7 свещи през първата нощ след счупването на огледалото, които трябва да духнете наведнъж в полунощ.

Enjoyed this post? Share it!

 

Leave a comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.